+32 (0) 71 374400 | info@atelier3000.be |

Een performante industriële tool in dienst van de mens

Atelier 3000 is een onderneming voor aangepast werk (OAW erkend door het AVIQ onder nr. 150) die sinds 1971 actief is in verpakking, direct mail en alles wat van dichtbij of veraf betrekking heeft op direct marketing. De filosofie van de onderneming berust op het bevorderen van een sociale economie gebaseerd op de mens en op respect voor ieders vaardigheden.

Atelier 3000 in een notendop :

–  12.000 m² verdeeld over productieateliers, verpakkingsruimte en veilige opslagruimte;
–  Een proactief en nauwgezet team van 105 medewerkers dat oog heeft voor uw doelstellingen;
–  Een efficiënt en recent machinepark;

Een door de jaren heen opgebouwde en voortdurend vernieuwde reputatie.

Van een kleine werkplaats tot een industrieel complex Atelier 3000 stelt 110 personen te werk in een industrieel complex van bijna 12.000 m² en beschikt vandaag over een even uitgebreid als efficiënt machinepark. Oorspronkelijk een vzw met sociaal oogmerk Het was in Carnières (nabij Morlanwelz, in de regio Centre) dat in 1971 een beschermde werkplaats, Le Tremplin, werd opgericht. Dat was destijds een klein atelier dat 5 personen met een handicap tewerkstelde in een gebouw van 200 m².

Er werd handmatig verpakkingswerk georganiseerd: potgrond in zakken doen, vervaardiging van houten vogelkooitjes, lijmen van kogels voor een groentemolentje enz. Vervolgens werkten er tot 25 personen in uiteenlopende activiteiten zoals invoeging van documenten, knippen en omslingeren van vast tapijt, koffertjes met vinylmonsters voorbereiden voor vertegenwoordigers, kalenders inbinden, enz. De overgang naar het industriële stadium werd een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van onze werkplaats. Er vond een dynamische industriële impuls plaats.

Geleidelijk aan kwam er toen een verhuisproject op gang en het industrieterrein van Heppignies in Fleurus werd gekozen voor de nieuwe entiteit, die voortaan “Atelier 3000” zou heten.

Voor een meer sociale economie

Het doel van Atelier 3000, gedefinieerd in zijn statuten, is diep sociaal: het welzijn, het comfort, de tewerkstelling van personen met een handicap vormen de drijvende krachten achter het bedrijf. Vandaag, in een steeds veeleisendere markteconomie, is de “Beschutte werkplaats” veranderd in een “Onderneming voor Aangepast Werk”.

In zijn 35-jarig bestaan zijn de woorden veranderd maar het doel is hetzelfde gebleven. Ondanks onvermijdelijke economische en financiële beperkingen streeft Atelier 3000 ernaar de dagelijkse uitdaging van een alternatieve ondernemingscultuur aan te gaan, die als volgt kan worden samengevat. Het sociale economisch maken: nee … De economie sociaal maken: waarom niet!